Všetky články v tejto kategórii  Všetky články v tejto kategórii
predchádzajúci <<  3/10 >> nasledujúci

Vodné rastliny do jazierka

9.12.2013 11:31 | bio-bazeny

Ako by vyzeralo jazierko bez vodných rastlín? Asi nie príliš vábne a esteticky pekne. Vodné rastliny do jazierok jednoducho patria a v prípade, že aj Vy uvažujete nad ich vysadením do jazierka, prečítajte si tento článok.

V našej firme sa Vám postaráme o výstavbu bio-bazéna alebo kúpacieho jazierka, Vy si ho však môžete spomínanými rastlinami skrášliť, aby pôsobilo ešte lepšie a aby dokonale dotváralo vzhľad celej Vašej záhrady. Rastliny pôsobia veľmi elegantne a relaxačne, ak sa na ne pozeráte a chcete si oddýchnuť. V prípade, že máte chuť si zaplávať, jednoducho si dáte plavky a môžete sa vrhnúť do vody. Pritom však na okraji jazierka sú vodné rastliny, ktoré Vás nerušia a nemusíte sa báť ani o ch prípadný škodlivý efekt na Vaše telo či Váš organizmus.


 

Správny výber vodných rastlín

Rastliny treba starostlivo vyberať a treba vedieť, ktorá sa kam môže vysadiť. V zásade však rozlišujeme druhy, ktoré sú vhodné do väčšej či menšej hĺbky vody. Práve výška hladiny je často-krát rozhodujúci faktor, podľa ktorého vysádzame rastliny. Tieto zelené plochy sú vhodné, ako sme už uviedli, do jazierka, napríklad kúpacieho, ktoré vyrábame. Kúpacie jazierko je vhodné pre všetkých, ktorí chcú zažiť pekné estetické kúpanie. Samozrejme, ak hovoríme o jazierku, väčšinu ľudí napadne iba jeho estetická stránka a teda, že dotvára celkový ráz záhradky a okolie vyzerá spolu s jazierkom upravene, možno nevšedne, ale príjemne a elegantne. My vám však ponúkame aj možnosť kúpať sa v ňom, inak povedané, voda v ňom je vhodná aj pre prípadné kúpanie. Čo sa týka samotnej vody, tak tá nie je kalná ani keď sú v jazierku rastliny. Voda sa udržuje na inej báze, ako je chemická báza a preto neškodí Vášmu telu. Treba pripomenúť, že rastliny v jazierku sú samozrejme oddelené od kúpacej časti a v prípade, že si chcete skutočne zaplávať, nič Vás neobmedzuje. Vždy je tu však apel na akúsi prirodzenosť alebo na spomínanú estetickú stránku, ktorá je jednoducho primárna azda pre všetkých, ktorí sa rozhodujú pre umiestnenie jazierka v záhrade.

 

Rozdiely kúpacích jazierok a bio-bazénov

V prípade, že si prezeráte našu ponuku bio-bazénov a kúpacích jazierok, je potrebné povedať, že bazény sú menej estetické a prírodné, ako jazierka. Odlišnosť je najmä v tom, že bazény sú ako keby viac moderné a sú primárne určené na to, aby ste si v nich zaplávali alebo sa v nich kúpali, zatiaľ čo kúpacie jazierka sú viac ako dekoráciou do záhrady. Je preto dobré vedieť na začiatku, o čo máte záujem a čo by ste si vedeli predstaviť vo Vašej záhrade viac. Počas samotných príprav Vám však dokážeme poradiť a odporučiť, čo je pre Vás lepšie, avšak konečné rozhodnutie závisí na Vás. Ak si vyberiete bio-bazén alebo kúpacie jazierko, budete s jeho možnosťami spokojní. Veď kto sa môže kúpať v jazierku, v ktorom sú aj rastliny a ešte je aj voda krištáľovo čistá?


Fotogaléria


Zdielajte na sociálnych sieťach
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Všetky články v tejto kategórii  Všetky články v tejto kategórii
predchádzajúci <<  3/10 >> nasledujúci

Súbory cookie používame, aby sme zabezpečili čo najlepšie prezeranie našich webových stránok. Ďalšie informácie nájdete na stránke ako používame súbory cookies
SÚHLASÍM    Odmietam