logo
Nákupný košík



Bazény Compass, Prestrešenia, E-shop, Kontakt
Menu bazény, prekrytia

Úprava vody v bazéne

25.11.2013 11:33 | bio-bazeny

Určite ste už veľa krát zažili nečistú vodu vo vašom bazéne. Väčšina ľudí to rieši chemickými prostriedkami, ktoré obsahujú zvýšené percento chlóru. Táto dezinfekcia je síce účinná, avšak má nepríjemný zápach a rozhodne nie je pre naše zdravie pozitívna. Oveľa lepšou metódou je naša technika AQUA DIAMANTE, ktorá sa vyznačuje aktiváciou kyslíka z bazénovej vody pomocou diamantových elektród.

Úprava vody v bazéneAk ste ešte nepočuli o bezchlórovej úprave vody, tak vás naša technika rozhodne príjemne prekvapí. Odteraz už nemusíte kupovať drahé dezinfekčné a chemické prostriedky na to, aby ste udržali vašu vodu kryštálovo čistú. Mnohí majú z chlóru rôzne zdravotné problémy a to najmä s očami, ktoré nás pália či svrbia, naša pokožka stykom s chlórom veľmi trpí a jeho nadmerné množstvo nám veľmi často ubližuje, aj keď si to neuvedomujeme. Ak ste doteraz nemohli vo vašom bazéne plávať s otvorenými očami, pretože ste mali spomínané problémy, s našou technológiou vám to už bude umožnené.

Naša technológia Aqua Diamante sa skôr hodí pre bazény v interiéri, kde je naozaj cítiť zápach z chlóru. Samozrejme, táto technika sa hodí aj do exteriérových bazénov, kedy pri ich blízkosti cítiť tento nepríjemný zápach. Okrem toho je to pozitívum aj z estetického hľadiska. Určite nechcete vidieť, ako je vo vašom bazéne znečistená voda a ako sa neustále snažíte udržiavať túto vodu čistú, avšak nedarí sa vám to.

Naša technológia nikdy nezostarne, stačí, ak by ste vykonávali alebo nechali nás vykonávať každoročne kontrolu filtračnej cely a jej jednotlivých častí. Hodnota tejto cely sa nestráca vekom, ak ju pravidelne udržujete, potom nestráca kvalitu.

 

Ako naša technológia funguje?

Diamant vytvára vodivú vrstvu a ňou sa vytvárajú radikály, ktoré pri kontakte s nečistotami oxidujú na známy oxid uhličitý a vodu. Ak sú nejaké prebytočné radikály, stabilizujú sa ako sekundárne častice. Tie potom prichádzajú do styku s vodou a pri tejto reakcií sa vytvára aktívny kyslík. Výsledok, ktorý z toho vznikne sú perkarbonáty a peroxidy, ktoré znamenajú dezinfekciu vody a zabraňujú tvorbe mikroorganizmov a zárodkov, ktoré sa vám snažia vodu znečistiť.

Ak by sme použili vysokokvalitné diamanty, potom ich životnosť sa nedá obmedziť a je skutočne doživotná. Naša technika sa nedá porovnať s inými konvenčnými diamantovými elektródami, pretože tie majú často veľmi obmedzenú životnosť a môžu sa veľmi ľahko mechanicky opotrebovať. Aj malé mechanické poškodenie, ako je napríklad prasklina na diamante môže viesť k nefunkčnosti. Časom sa začnú takéto diamanty odlupovať a prestanú byť účinné. Naše diamanty sú však veľmi tvrdé a prakticky nezničiteľné.

Bazénová voda je zmäkčená pomocou ionového výmenníka na tvrdosť menšiu ako 4°dH a takisto je upravená aj jej vodivosť. Tieto dve vlastnosti by sa mali upravovať len ak dopúšťate vodu do bazéna.

Ak by ste si chceli skontrolovať vodivosť, potom je tu pre vás jednoduchý merač. Treba však podotknúť, že vodivosť väčšinou zostáva konštantná počas celej sezóny, a tak je málo pravdepodobné, že by sa musela upravovať.


Fotogaléria


Zdielajte na sociálnych sieťach
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print




Všetky práva vyhradené - www.bio-bazeny.sk
Tvorba web stránok od GRANDIOSOFT




© Copyright 2011 | Odkazy | Linky | Partneri | Tvorba web stránok od Grandiosoft | Blog

Súbory cookie používame, aby sme zabezpečili čo najlepšie prezeranie našich webových stránok. Ďalšie informácie nájdete na stránke ako používame súbory cookies
SÚHLASÍM    Odmietam