logo
Nákupný košík



Bazény Compass, Prestrešenia, E-shop, Kontakt
Menu bazény, prekrytia

Ryby v jazierku

11.11.2013 11:11 | bio-bazeny

Ryby v jazierkuAk máte jazierko na záhrade, potom sa určite snažíte čo najviac skrášliť tak, aby bolo funkčné ale aj estetické. Problém mnohých vodných plôch v našich záhradách je ten, že nie každý si ich dokáže upraviť v dostatočnej miere tak, aby neboli stredobom pozornosti a aby ladili s celkovým štýlom, do ktorého je záhrada vytváraná respektíve vytvorená. Väčšina ľudí volí okolo jazierka rôzne kamene, ktoré sú zaujímavé svojím tvarom alebo tým, z čoho sú vytvorené. Samozrejme, nesmú chýbať ani rôzne trávy a rastlinky, ktoré dotvárajú celkové prostredie okolo jazierka a v jazierku. Estetickú stránku si však môžete dotvoriť aj napríklad rybičkami v jazierku. Treba však zvoliť také druhy, ktoré sa hodia do jazierka a ktoré sú dostatočne odolné na to, aby prežili aj počas zimy v ňom. Väčšinou, ak myslíme ryby v jazierku, predstavujeme si farebné rybičky, ktoré sú menšie vzrastom ale je ich tam dostatočne veľa. Veľa ľudí má v jazierkach najmä koi kapre, ktoré sa vyznačujú svojím sfarbením a aj odolnosťou.

O svoje rybičky sa nemusíte báť ani počas zimného obdobia. Stačí, ak by ste jazierko dokonale pripravili na toto obdobie a teda ho dobre zazimovali. Určite je vhodné, ak by ste na zimu pripravili aj svoje rybičky. Nie, nemusíte im dávať viac jesť, nepotrebujú to. Avšak strava je veľmi dôležitá. Podstatnejšie je, aby ste v prípade vytvorenia ľadu na jazierku spravili dostatočne veľkú dieru na to, aby kyslík a teda vzduch mohol prenikať dnu.

Ak by ste uvideli na svojich rybičkách nejakú chorobu alebo vidíte, že je vo vode veľa parazitov, potom je dobré vedieť, že jazierková soľ je prvá pomoc. Áno, jazierková, pretože tá obsahuje soľ bez chemických prímesí a tak nepoškodzuje telo jazierkovej ryby ale naopak. Je to veľmi prospešné pre väčšinu takýchto rybičiek a vďaka tejto sily si väčšina z nich dokáže vytvárať sliz na jej povrchu. To má za následok, že parazity sa nedokážu tak dobre alebo vôbec prisať o jej telo a tak jej nedokážu ublížiť. Soľ treba používať ak je v jazierku osem alebo viac stupňov, keďže pri nižších teplotách nemá význam.

So samotným kŕmením začíname pri teplote približne 10°C, kedy už rybičky prechádzajú do fázy, kedy sú už hladné. Ak sa teplota zvýši, potom kŕmime rybičky už obvyklým spôsobom a teda viac ako len jeden krát denne, ale samozrejme s mierou a v malých množstvách. Ak by vaše ryby nechceli jesť, potom im na posilnenie imunity môžete dať aj nejaké vitamíny, tak, ako ich aj my poznáme.

Rybičky sú určite spestrením v našich jazierkach. Mali by ste im však venovať dostatočnú pozornosť a starostlivosť, pretože sa ľahko môže stať, že ich stratíte po čase všetky do jednej. Určite sa teda odporúča rybičky mať skôr takým ľudom, ktorí budú mať záujem o ich chovanie a nebude im ľahostajné, či už jedli alebo či im netreba vymeniť vodu. To sú základné veci avšak niektorých to príliš nezaujíma a to sa odrazí aj v životnosti rybičiek ale aj na ich výzore.


Fotogaléria


Zdielajte na sociálnych sieťach
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print




Všetky práva vyhradené - www.bio-bazeny.sk
Tvorba web stránok od GRANDIOSOFT




© Copyright 2011 | Odkazy | Linky | Partneri | Tvorba web stránok od Grandiosoft | Blog

Súbory cookie používame, aby sme zabezpečili čo najlepšie prezeranie našich webových stránok. Ďalšie informácie nájdete na stránke ako používame súbory cookies
SÚHLASÍM    Odmietam