logo
Nákupný košík



Bazény Compass, Prestrešenia, E-shop, Kontakt
Menu bazény, prekrytia

Domáce bazény

21.10.2013 16:44 | bio-bazeny

U mnohých ľudí skrsla myšlienka, či by nebolo vhodné postaviť si vlastný bazén, keď už si postavili dom a majú dostatok priestoru na záhrade. Mať bazén to znamená viacero prospešných výhod, ktoré určite vyžijete počas leta. Aktívny relax je zrejme tá aktivita, ktorú všetci od bazéna očakávame. Jednoducho nemáme v úmysle cvičiť alebo vykonávať príliš fyzicky náročné aktivity ale chceme si oddýchnuť, odreagovať sa od práce či školy a zároveň si vychutnať leto a teplo celkom iným spôsobom.

Domáce bazényNa začiatku celého procesu výstavby bazéna stojíte pred otázkou „Aký typ je pre mňa vhodný?“ Odpoveď je veľmi individuálna a preto by ste to mali konzultovať s odborníkmi či minimálne s predajcami bazénov. Jednoducho nie každý typ bazéna je vhodný do každej záhrady. Určite je vhodné, ak by ste si našli dostatok času preštudovať si ponuky a typy bazénov, aby ste sa vedeli rozhodnúť správne. Nie vždy je najlepším riešením zamerať sa len na jeden faktor, ale skôr všetky faktory skombinovať dokopy tak, aby výsledný bazén alebo výsledná voľba bola tá správna.

Účel bazénu je najpodstatnejšie kritérium. Mnohí rodičia vyhlasujú, že bazén bude slúžiť iba pre ich deti. Ak uvažujete o výstavbe domáceho bazéna do zeme, potom je smiešne, ak by ste ho robili iba pre deti a nie aj pre vás. Tie deti budú mať postupne viac a viac rokov a bazén im už stačiť nebude. A potom čo? Zbúrate ho? Rozšírite ho? Dá sa to vôbec? Treba myslieť dopredu a aj na seba, pretože deti sa môžu kúpať vo veľkom ako aj v malom bazéne. Vy sa však len sotva vmestíte do bazéna určeného pre deti.

Čo sa týka kvality bazéna, tak domáci bazén zo železo-betónu je kvalita sama o sebe a netreba sa báť o jeho životnosť. Správny náter mu dodá šmrnc a kachličky či nejaké iné vonkajšie prevedenie na ňom eleganciu. Nebojte sa zainvestovať do takto urobeného bazéna, v budúcnosti sa vám to rozhodne vyplatí. Okrem toho, že takýto bazén znesie aj viac ľudí v ňom, je väčšinou vhodný tak či na plávanie ako aj na šantenie vašich detí v ňom. Výšku a dĺžku, či dokonca tvar si určujete vy a preto neváhajte a buďte aj trochu kreatívny. Rôzne osvetlenie v bazéne dokonale zmení vašu záhradu na nepoznanie a aj celkovo váš domov bude vyzerať určite lepšie.

Bazén môžete doplniť rôznymi kameňmi okolo, skalkami alebo kvetinami, aby to nevyzeralo tak, že do vašej záhrady nepatrí. Rozhodne ním skrášlite váš príbytok. Samozrejme, nie každý sa rozhoduje pre domáci bazén umiestnený zarovno vašej záhrady a niektorí majú radšej bazény nadzemné, o ktoré sa nemusíte príliš starať a nie sú vo vašej záhrade po celý rok. Určite sú však náchylnejšie na rôzne poškodenia, čo u pevných bazénoch nehrozí. Je to však len na vás, ktorý si vyberiete. O každý sa treba svojím spôsobom starať a preto sa tomuto problému nevyhnete. Majte však z bazéna akéhokoľvek potešenie a neberte to ako nejakú nutnosť, či dokonca zlo, ktoré si vyprosili vaše deti či vaša druhá polovička.


Fotogaléria


Zdielajte na sociálnych sieťach
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print




Všetky práva vyhradené - www.bio-bazeny.sk
Tvorba web stránok od GRANDIOSOFT




© Copyright 2011 | Odkazy | Linky | Partneri | Tvorba web stránok od Grandiosoft | Blog

Súbory cookie používame, aby sme zabezpečili čo najlepšie prezeranie našich webových stránok. Ďalšie informácie nájdete na stránke ako používame súbory cookies
SÚHLASÍM    Odmietam