Všetky články v tejto kategórii  Všetky články v tejto kategórii
predchádzajúci <<  10/10 

Aký bazén

17.10.2013 18:29 | bio-bazeny

Leto je obdobie, kedy má väčšina ľudí o čosi viac času a určite ho nechce tráviť obvyklým spôsobom vo svojom dome. Počasie, ktoré je vonku nás ako keby núti stráviť svoj voľný čas niekde v záhrade a nebyť tak izolovaný od vonkajšieho sveta. Časom však aj drobná práca v záhrade a akékoľvek iné aktivity vonku omrzia človeka a hľadá čo by robil iné. Bazén by mohol byť riešením pre všetkých, ktorí hľadajú jednu vec a tou je osvieženie počas týchto horúcich letných dní. Osviežiť sa dá samozrejme rôznymi spôsobmi a nemusíte mať k tomu nutne svoj vlastný bazén, avšak ten vám otvára akési nové možnosti. Ak teda spĺňate základnú podmienku, ktorou je dostatočný priestor v záhrade, kam by ste chceli umiestniť váš nový bazén, už zostáva len jediné, a tým je rozhodnutie sa o konkrétnom type bazéna a samotná kúpa.

Aký bazénBazénov je veľmi veľa a nedá sa hneď povedať, ktorý presne bude vhodný pre vás. Je dobré si uvedomiť, ako veľmi náročný budete k svojmu bazénu a čo budete od neho požadovať. Ako je spomenuté už vyššie, osvieženie v bazéne hľadá drvivá väčšina ľudí, ktorí si bazén kupujú. Im stačí aj menší rozmer, podstatné je to, že sa dá v ňom okúpať a že sa telesná teplota zníži. Pre tých náročnejších sú vhodné určite iné bazény. Prvá a podstatná vec je, či chcete bazén zapustený do zeme alebo máte skôr záujem o bazén povedzme dnes už klasický a to voľne stojaci na zemi. Okrem týchto dvoch základných typov existuje ešte polo-zapustený bazén a teda časť bazéna je zapustená v zemi a časť je vonku nad zemou. Bazény, ktoré sú na zemi existujú tiež dva typy, a to bazén gumový, ktorý sa stavia úmerne s pribúdajúcim objemom vody doň alebo bazén, ktorý si musíte postaviť z plechových častí a následne pomocou fólie utesniť.

Okrem týchto dvoch základných parametrov by ste mali vyriešiť aj otázku, aký veľký by ste chceli bazén. Tu treba zodpovedať, na aký účel chcete bazén a teda či má slúžiť naozaj iba na osvieženie pred niekedy až nepríjemne horúcim počasím alebo by ste si tu chceli aj zaplávať. Plávať by ste mali určite v bazéne, ktorý nie je oválny ale skôr do obdĺžnika a teda tvar bazéna je takisto veľmi rozhodujúci. Čo sa týka samotnej údržby, vedzte, že o bazén sa treba starať stále a pokiaľ premeškáte nejaké dni môže sa stať, že budete musieť všetku vodu v ňom vypúšťať von a napúšťať novú. Nepodceňujte silu tabliet, vhodných do bazéna, ktoré obsahujú mikročastice udržiavajúce váš bazén relatívne čistý. Okrem toho by ste mali myslieť aj na filtráciu, ktorá je zásadná najmä pri čistení bazéna od rôznych nečistôt. Filtrácia zvykne čistiť veľmi účinne aj takzvanú zelenú vodu, ktorá sa vám vytvorí najmä vtedy, keď je voda príliš horúca a keď doň zaprší. Netreba sa však ani v tej chvíli plašiť a správnymi prostriedkami ste schopný bazén opäť dostať do prevádzkového režimu. Dažďovú vodu u nekrytých bazénov riešia aj rôzne plachty, ktoré sa dajú navliecť na bazén a zabraňujú tak vode preniknúť do bazéna.


Fotogaléria


Zdielajte na sociálnych sieťach
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Všetky články v tejto kategórii  Všetky články v tejto kategórii
predchádzajúci <<  10/10 

Súbory cookie používame, aby sme zabezpečili čo najlepšie prezeranie našich webových stránok. Ďalšie informácie nájdete na stránke ako používame súbory cookies
SÚHLASÍM    Odmietam